За свободата на словото… и на образа: политическата карикатура и журналистиката днес (Семинар на катедра „Радио и телевизия“, 9 октомври 2017 г.

Семинар на катедра „Радио и телевизия“

със съдействието на

Посолството на Съединените американски щати

 

За свободата на словото… и на образа:

политическата карикатура и журналистиката днес

 

Лектор: Дарил Кейгъл, американски карикатурист

 

Публичен семинар на катедра „Радио и телевизия“, 9 октомври 2017, 11.00, Факултет по журналистика и масова комуникация , ул. Московска 49, зала 17

 

Дарил Кейгъл е израснал в Калифорния, учил е в Калифорнийския университет в Санта Барбара, след което се мести в Ню Йорк, където работи в продължение на 15 години за „Мъпетите“  на Джим Хенсъсн, като илюстрира редица книги, списания и всякакви други продукти.

Рисувал е карикатури за редица издания и компании, сред които Tribune Media Services,  Midweek и Honolulu Advertiser.  През 2000 г. става карикатурист на Slate.com, a през 2005 г. започва да работи за сайтовете msnbc.com и NBCnews.com. Карикатурите на Дарил Кейгъл се разпространяват от над 850 вестника, включително половината от всекидневниците в Америка с платено разпространение.

През 2001 г. Дарил Кейгъл основава нова асоциация от карикатуристи – Cagle Cartoons,Inc. (www.CagleCartoons.com), която разпространява както работите на Кейгъл, така и тези на седемдесет други редакционни карикатуристи и колумнисти до възможно най-голям брой издания. Дарил Кейгъл е бивш президент на Националното дружество на карикатуристите и на Фондацията н

 

 

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.